• Gratis ombytning
  • Gratis levering
  • 2 ÅRS GYLDIGHED
  • Kundeservice
  • Partnerlogin

Kokkeskole i Toscana

Lær at lave skøn italiensk mad på en gastronomisk rejse – all inclusive!

Kokkeskole i Toscana

Lagerstatus: På lager

13.950,-
Total: 13.950,-
kr.13.950
Kokkeskole i Toscana
Total: 13.950,- Pris
Anmeldelse

Anmeld denne oplevelse

Anmeld

Kokkeskole i Toscana

Tag på en gastronomisk madrejse, hvor du oplever det autentiske Italien. Du kommer bl.a. til at deltage i 6 kokkekurser, og alt er betalt for dig. Få indblik i hvordan god og enkel toscansk mad laves fra bunden.

Tag med på rundtur i det italienske køkken og smag på vinen, olien samt de lækre råvarer, som findes i overflod på disse kanter.

Du bliver indlogeret en uge i en suite i Toscana. Rejsen byder på 2 restaurationsbesøg a la carte med tilhørende vin, hyggeaften med dinner della casa og besøg på vingård med efterfølgende vinsmagning og frokost. Du kommer også en tur til slagter og se fremstilling af skinker, salami samt efterfølgende smagsprøver. Ydermere er der udflugter til Siena, Montepulciano og det store råvaremarked.

Kurset er for alle der interesserer sig for madlavning - ved siden af en kulinarisk nydelse, vil du opleve forkælelse for sjælen. Alt er betalt, du skal bare nyde det.

En uge i suite
* 6 x kokkekurser m. efterfølgende middag – 4 x aften, 2 x frokost * 7 x morgenmadsbuffet * Overnatning i suite med eget bad og toilet * Alt inklusiv - husets øl, vin, vand, kaffe og te * Transfer til og fra Firenze efter aftale * Forklæde samt opskrifter * Ture til slagter Belli, Siena, Montepulciano, markedet i Camucia * Sandwich til hjemrejsen * To restaurationsbesøg a la carte med tilhørende vin. * Hyggeaften med dinner della casa. * Besøge vingård med efterfølgende vinsmagning og frokost.
Gyldig for 1 person
Flybilletter er ikke inkluderet i prisen. Ankomst om lørdagen.

Vi pakker pænt ind

Det er tanken der tæller, men der er nu ikke noget bedre end at få en gave, der er pakket pænt ind.

E-Gavekort

Vil du have dit gavekort med det samme, så kan vi sende det til din indbakke og så kan du folde det som du lyster.

Emballage

GAVEÆSKE

Er du mere til det enkelte look, så kan vi også lægge dit gavekort i en eksklusiv fotoramme, som efterfølgende kan bruges til at gemme et godt minde. Fotorammen sendes i vores hvide gaveæske.

Del din oplevelse

Fortæl andre hvordan din oplevelse har været. Var det sjovt, hyggeligt, spændende, interessant eller noget helt femte...

* Skal udfyldes

Tidligere anmeldelser

Paal Mossin
Paal og Kirsten fra Norge, besøgte Smag Toscana September 2011

Vi leste om Smag-Toscana i det danske ukebladet Søndag og avisen Berlingske. Dette var noe for oss, to halvgamle nordmenn, tenkte vi. Vi valgte 4 dager på kokkeskolen med utflukter og opplevelser, og 3 dager i Firenze etterpå.

Vi har lenge hatt et ønske om å se og oppleve Toscana. Vi ville ha med det hele: Kunst, landskap, mat og vin.
I tillegg fikk vi:
Vennlighet, varme og raushet av vertsparet Majbritt og Roald Solberg.
Atmosfære og frodighet i vakre villa Poggio, ca. 300 år gml med stor have og flott basseng
Det Toscanske kjøkken fra grunnen
Profesjonalitet både når det gjaldt kjøkken med utstyr og dyktig kokk
Slakter Belli med omvisning i slakteriet og smaksprøver av skinker og pølser
Besøk på lokale Osteriaer med god mat og vin
Vingård med sjarm. Omvisning og smaking av 5 viner med gode antipasti håndlaget av mor selv.
Måltider servert ved vakkert dekket langbord ute. Maten vi selv hadde laget ble servert av kokken Ryan
Besøk i byene Monte Pugliano og Cortuna
Reise og opphold fra lørdag til onsdag:
Vi reiste med SAS til Frankfurt og Lufthansa videre til Firenze. Der ble vi hentet av verten Roald. Ca. en times kjøretur i vakker toscansk natur.
Vi bodde i et deilig luftig soverom med vifte i taket og eget bad.
Onsdag formiddag kjørte Roald oss til byen Arezzo. Herfra tok vi toget til Firenze. En vakker togtur på ca. 1,5 timer som kostet oss 6 Euro.
Fra vi ”sjekket” inn på kokkeskolen og til vi ble kjørt til togstasjonen i Arezzo onsdag formiddag var ”all included”. Fra deilig frokostbuffet med nystekte rundstykker, til alle måltider og vin/drikke både hjemme og ute, (De som er en hel uke og har en dag i Siena må selv sørge for lunsj der.)
Hva vi laget av mat og drikke:
Tre typer pasta: Cavatelli, picci, ravioli
Mange typer antipasti
Saltimbocca, ovnsbakt kanin, anderagu, grillede oksekoteletter med tilbehør
Pannacotta, innkokte pærer med spennende saus, tiramisu laget fra grunnen (skal aldri mer spise ferdigkjøpt)
Limoncello (sitronlikør)
Mirakel urte salt
Vi fikk alle oppskriftene. Vi fikk også en liten flaske Limoncello og et glass med mirakel urte saltet til å ta med hjem.

Dette var en opplevelse for livet! Vi lærte mye, så og opplevde, smakte og luktet samt traff herlige mennesker. Dessuten ga den gode stemningen og gode humøret oss masse latter og godt humør. TUSEN TAKK.
Gitte Baaring Hansen
En herlig smagsprøve på Toscana
En tilfældig Google-søgning på ”Toscana” bragte os i det tidlige efterår til siden ”Smag-Toscana”. Og hvad var nu det? Det så da meget hyggeligt ud og måske kunne det føre til en lidt anderledes ferie.
Og det gjorde det!
Vi valgte at kombinere vores sædvanlige ferieform (køre lange ture, se området, vandre lidt) med de tilbud som stedet byder på: kokkekurserne og dejlige udflugter.
Allerede da vi ankom sent lørdag aften, vidste vi, at vi havde valgt rigtigt, da vi besluttede os til at holde vores efterårsferie hos Maibritt og Roald. Vi blev modtaget med hjertevarme og smil – og selvfølgelig et glas iskoldt limoncella af egen fabrikation.
Første dag på kurset omfattede en ”fuld-toscansk-søndagsmiddag” – dvs. 4 retter mad tilberedt under kyndig vejledning af Ryan, der smilende og humoristisk, men bestemt, førte os gennem teknikker, smagsoplevelser, gode råd og velmente irettesættelser, så vi til slut kunne indtage et herligt måltid. Vi var så heldige, at oktobervejret artede sig, så vi kunne spise ude med udsigt over pinjer og cypresser i et kuperet landskab.
Efter denne herlige oplevelse skyndte vi os at tilkøbe en ekstra madlavningsdag, hvor pizzadejen blev opkvalificeret kraftigt. Tænk at kunne lave en pizzadej, der ikke trækker sig sammen, hver gang man har rullet den ud!
Sidste dag stod ligeledes på 4 retter, denne gang indtaget ved et veldækket bord indendørs.
Mens vi øvede os i køkkenet og udvidede vores kundskaber i at krydre maden, snitte på den rigtige måde, mærke om en pasta var kogt al dente, og om dessertcremen var tilpas i konsistensen, blev vi serviceret af værtsparret. Maibritt og Roald vaskede op, skænkede vin, hjalp os, hvis det skulle knibe lidt med at forstå de små variationer i Ryans instruktioner. De sørgede for, at vi kom til at spise ved veldækket bord, hentede, hvad vi manglede og sørgede for de hyggelige rammer.
Da ugen var omme valgte vi at forlænge opholdet i Toscana et par dage på egen hånd. Slet ingen dårlig idé. Stedet ligger centralt for Firenze, Siena og mange andre seværdige steder.
Efter hjemkomsten til efterårs-Danmark er der blevet rumsteret og arbejdet i vores køkken, som aldrig før. Det er allerede blevet til flere middage, mange gange antipasta og i dag står den på pizza. Nu må vi se, om vi kan klare den uden Maibritt og Roald – for hvem skal vaske op  – og hvem skal hygge om os – og skænke en iskold limoncella undervejs?
Christian Rise
På engang poetisk, skræmmende, tros omvendende og prinsesseagtig, Lemoncello en drik for modige mænd og stærke kvinder.
Limoncello er bare en af de fantastiske oplevelser man får med sig hjem fra Smag Toscana, og en af de ting der heldigvis vil forfølge en for resten af livet. Den friske smag af citroner, skarpheden på tungen, den lette brænden i halsen, eftersmagen af citroner og sukker, og den ro der falder over en efter bare et lille glas.. – Det beskriver meget godt mine dejlige oplevelser med Smag Toscana, en ferie af dem man tænker tilbage på med et smil, og elsker at fortælle om..
Turen til Toscana er helt fantastisk i bil, hvis man kan lide at køre i bil og ligesom mig skal have fyldt vinskabet og køleskabet der hjemme, og det kan gøres på en 16-18 timer. Især turen igennem Østrigske bjerge er en oplevelse og kan det times med en tidlig morgenstund bliver det ikke bedre. Smag Toscana huserer i VillaPoggio der ligger lidt uden for byen Marciano Della Chiana, i et charmerende og fredeligt område. Forholdene er bestemt i orden og i en charmerende italiensk stil og med moderne faciliteter. Området er perfekt til gode løbe og cykleture, og det er en god ide at få rørt sig lidt, taler af erfaring 
Værterne Majbritt og Roald sørger for at man føler sig hjemme med det samme, man fornemmer straks at her er der plads til at man kan hygge sig og have det sjovt. Der er lavet en ugeplan for hvad man skal igennem og denne følges, men man bestemmer selv om man vil med, og man om formiddagen hellere vil ligge ved poolen i stedet for at lave ravioli (men hvem vil dog det  ). Rammerne er skabt for en fantastisk uge og man er som gæst selv med til at skabe og bidrage til at det bliver en helt særlig oplevelse.
Ryan er kokken der fører os sikkert igennem retterne og der er mange af dem, i starten tænker man det her er da for vildt, men sidst på ugen så er man mere rolig og kaster sig de nye spændende opskrifter. Undervisningen er uhøjtidelig og der tages hensyn til de enkles evner i et køkken eller mangel på samme, men det er bestemt en del af charmen og der grines meget. Kokken er god til at lære fra sig og man lærer hurtigt nogle af alle de gode fif der gør så mange ting i et køkken noget nemmere. Der er altid plads til at man kan komme med gode ideer, men der er ingen tvivl om hvem der er chefen..
Kvaliteten af maden er helt på toppen, og krydderurterne er friske fra egen have, olien er fra oliven træerne i haven, og det smager fantastisk men man laver det jo også selv 
Programmet for ugen er dejligt afvekslende og turene til slagter Belli og de hyggelige byer i omegnen er kærkommen afveksling uden at det er for meget. Turen til vingården og vinsmagningen er en stor oplevelse, - bare at opleve den passion for vin, som de har, er fantastisk også de soltørrede tomater mums. Her er endnu en grund til at have bilen med, men pas på overvægten.
Atmosfæren i huset er dejligt afslappende og uhøjtidelig og man finder hurtigt ind i en rutine af hygge, afslapning og fantastiske oplevelser i køkkenet og ikke mindst ved bordret hvor kokken behændigt serverer den mad man selv har lavet, med rigtigt gode vine og stor charme..
Jeg har nu været på madkursus med Smag Toscana 2 gange, og begge gange har været unikke og dejlige oplevelser, med vidt forskellige og dejlige mennesker. Og jeg er helt sikker på at jeg ikke har været der for sidste gang. Tak til Værterne for nogle dejlige dage…
Og endnu engang så lige et ord om den fantastiske drik lemoncello, hvis i ser den på hylden i et supermarked så lad den stå det er slet ikke det samme.. Lemoncello skal laves med ægte kærlighed og efter kokken Ryans opskrift..
Mine varmeste anbefaler til dette dejlige sted..
Christian Rise
– en mad glad dreng..

Personlig informationLuk