Fars dag gave - 2020

Gaveideer til fars dag 5. juni

Fædre er ofte nogle af de sværeste at finde gaver til. Derfor har vi samlet alle de oplevelser, vi mener udgør en god fars dag gave. Hos GO DREAM er det nærmest kun fantasien der sætter grænser. Så tag et kig på de mange forslag til fars dag gave her på siden, eller se alle vores oplevelsesgaver på forsiden.

61 Oplevelser

Hvornår er det fars dag?

Fars dag er en dag, hvor vi ærer fædre og fejrer faderskab, faderlige bånd og faders indflydelse i samfundet. Fars dag er den 5. juni, og fars dag blev introduceret fra USA i 1935. De danske fædre bliver fejret årligt på fars dag den 5. juni. Denne dag kommer oprindeligt fra amerikanske tradition og blev introduceret i 1935. I dag er det en meget populær dag i Danmark. Fars dag blev skabt af Sonora Smart Dodd, som ønskede at ære sin far William Jackson Smart, der var veteran fra borgerkrigen. I Skandinavien blev fejring af Fars dag vedtaget i 1930'erne. Den oprindelige amerikanske fejring den 5. juni blev brugt i starten, men de nordiske lande besluttede at ændre datoen til den anden søndag i november. Dette forudså et halvår mellem mors dag og fars dag. Alle skandinaviske lande vedtog den nye dato, men det eneste land, der ikke ændrede dagen var Danmark. Regeringen glemte at informere pressen og offentligheden om, at fejringsdage var blevet ændret, derfor forblev fars dag den 5. juni.


Historien om fars dag

Traditionen med at hylde fædre på en bestemt dag kendes helt tilbage fra det katolske Europa i middelalderen. Datoen for fars dag var her 19 marts. Traditionen for at fejre fædre denne dato bragte spanierne og portugiserne med sig til Amerika, hvor fars dag fejres den 19. marts den dag i dag.

Selvom fars dag oprindeligt var en katolsk dag, så kender mange den nok fra USA, hvor man siden 19-hundredetallet har markeret dag ved at forkæle og give sin far gaver på denne dag. Her blev mærkedagen oprettet som modstykke til mors dag, så man også kunne hylde fædrene landet over.


Hvad giver man til fars dag?

En af de typiske måder at fejre fars dag på er at give gaver. Hvad man giver sin far og hvor meget man giver for, varierer meget fra familie til familie. Hvor man i nogen familier slet ikke har tradition for at fejre fars dag, så er det i andre familier en stor dag, der fejre med masser af gaver, god mad og oplevelser med familien.

Den perfekte fars dag gave er helt sikkert en uforglemmelig oplevelse. Det kan være, at du kan opfylde en stor drøm, han har gået med i mange år, eller give ham en oplevelse, han aldrig havde forstillet sig. Uanset hvad, er vi sikre på, at vi har noget der passer til din far, og vil udgøre den perfekte fars dag gave.


Sjov gave til far

Skal gaven til fars dag i år være lidt anderledes og sjov, så giv en oplevelse han aldrig har prøvet før – måske en oplevelse han endda ikke ved eksistere. Det kan eksempelvis være en gavekort til Gå amok i en pølsevogn, hvor han sammen med dig eller en ven kan spise alt hvad I vil af ristede hotdogs og bøfsandwich og skylle det hele ned med en kold Cocio. Eller har din far altid drømt om at blive pilot? I så fald vil et gavekort til en flysimulator være sagen. Her kan han prøve hvordan det er at flyve alt fra en jumbojet til en F-16.


Fars dag gave med spænding

En gave til far må også meget gerne være spændende. GO DREAM tilbyder blandt andet flere oplevelser indenfor ekstremsport, hvor din far kan komme ud og springe faldskærm eller prøve sig selv af på en krævende klatrevæg.


Afslapning til far

En oplevelse behøver selvfølgelig ikke være sjov og spænding. Ved du, at din far har en travl hverdag, så bør han få en afslappende oplevelsesgave. Det kan være til wellness eller en tur i Tivoli med familien. Her på siden finder du også en lang række skønne naturoplevelser, som er perfekte til at komme lidt ud og stresse af.


En gave til fars dag kan være alt fra en lille ting som noget god øl eller vin, til en fantastisk oplevelse. Hos GO DREAM finder fars dag gaver i alle prisklasser i alle typer fædre. Der er både oplevelser han kan gøre alene og noget han kan gøre sammen med andre. Nu er spørgsmålet bare; hvilken uforglemmelig oplevelse skal din far have i år på fars dag? Skal det være lækker gourmet, en slotsophold, en tur med luftballon eller noget helt fjerde?