0
B2B / Firmagaver
Bryllupsdag

Find personlige bryllupsdagsgaver

En bryllupsdag er en stor dag for alle ægtepar, hvad end der er tale om en 1 års dag eller 50 års guldbryllupsdag, hvor kærligheden og livet sammen skal fejres. Dagen kan enten fejres af parret selv eller man kan holde en stor fest med familie og venner. På de fleste bryllupsdage fejrer parret dagen sammen, og giver hinanden gaver. Ofte vil børn eller nære venner også give lidt i anledningen, for eksempel en buket blomster eller en anden mindre gave. De er kun på de store bryllupsdage, som kobberbryllup (12,5 år), sølvbryllup (25 år), guldbryllup (50 år) og diamantbryllup, hvor bryllupsdagen fejres med stor fest, gamle traditioner, musik og masser af gaver.

Find fantastiske gaver til bryllupsdage hos GO DREAM. Har parret været gift i 1 eller 75 år, så er der en perfekt oplevelse her.

14 Oplevelser

Vil du gerne give en uforglemmelig bryllupsdagsgave, så bør du overveje en oplevelsesgave. Lige meget om det er dine forældre, venner eller kollega der har bryllupsdag, så vil en oplevelse være en god og personlig gave. Oplevelsesgavekort fås i alle prisklasser og viser, at du kende parret godt og ved hvad de kan lide at lave. En god gave på bryllupsdagen vil være noget parret kan opleve sammen. Det kan være en lækker gourmetoplevelse, et weekendophold eller en smuk tur i luftballon.


Hvilke bryllupsdage fejres?

Næste store bryllupsdag der markeres med noget ekstra, er sølvbrylluppet, efter 25 år sammen. Denne dag vil der, i modsætning til kobberbrylluppet, være en æresport hele vejen rundt om hoveddøren. Her mødes parret igen af familie og venner med morgensang og hornmusik efterfulgt af morgenmad. Mange par vælger desuden at fejre sølvbrylluppet med en fest.

Guldbrylluppet er for mange den største bryllupsdag. Efter at have været gift i 50 år skal dagen virkelig fejres med fest. Mange af traditionerne på denne dag minder om sølvbrylluppet med æresport og morgensang akkompagneret af hornmusik.

Dem der er heldige at leve og være gift længe nok, kan opleve et diamantbryllup. For at holde diamantbryllup skal man være gift i 60 år. Denne dag er selvsagt meget speciel, og traditionen tro modtager parret en lykønskning fra Kongehuset.


Navne på bryllupsdage

Kobberbryllup, sølvbryllup og guldbryllup er navne på bryllupsdage, som de fleste kender og fejrer den ene eller anden måde. Men næsten hver eneste bryllupsdag fra første år til man har været gift i 90 år, har et bestemt navn. Rigtig mange af bryllupsdagene er opkaldt efter ædelmetaller eller ædelstene, men mange dage er opkaldt efter andre materialer. Eksempelvis hedder bryllupsdagen efter 3 år læderbryllup, og porcelænbryllup efter 20 år.

Der er ingen bestemte traditioner tilknyttet disse dage, men de bliver ofte markeret af parret selv og nærmeste familie med gaver.


Fejr bryllupsdagen med en oplevelse

Da årsdagen for et bryllup er en særlig dag, bør den fejres med gode oplevelser. Er det dig og din ægtefælle der har årsdag, kan i vælge at bruge dagen sammen med en uforglemmelig tur i luftballon eller med et lækkert wellness-ophold.

Er du inviteret til en bryllupsdag og gerne vil medbring en gave der skiller sig ud, så bør du give en fantastisk oplevelse. Hos GO DREAM tilbyder vi en lang række oplevelsesgavekort der passer perfekt til par. Der er flere gavekort til rejser og ophold, spændende gastronomi eller vilde adrenalinoplevelser. Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser og det vil helt sikkert være en bryllupsdagsgave der vil blive huske i lang tid efter.